Ensembles

Samen musiceren in kamermuziek vind ik het heerlijkste wat er is.

Duo Naiades

Klarinet, harp

Duo Naiades is in 2005 ontstaan tijdens een tournee met een orkest door Zwitserland. Wendy en ik vonden het beiden heerlijk om in een orkest te spelen, maar wilden ook graag intieme wat de kamermuziek kan bieden.

Dus we besloten om een duo te vormen. Tijdens de eerste verkennende repetities bleken de klankkleuren van de instrumenten erg goed bij elkaar te passen. We gingen op zoek naar repertoire, en hebben heel veel prachtige werken gevonden! We maken vaak een combinatie van verschillende stijlen (klassiek, klezmer, tango, bewerkingen, originele werken, oude en hedendaagse muziek) om het publiek mee te nemen in de magische wereld van de klassieke muziek. Het publiek is dan ook vaak verrast door onze concerten. Duo Naiades is actief voor de Stichting Muziek In Huis.

Wendy Rijken
Wendy, geboren in 1977 te Rotterdam, was al op jonge leeftijd bezig met muziek. Op haar twaalfde ontdekte zij de harp en drie jaar later werd ze toegelaten tot de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde zij bij Mapje Sewing-Keereweer.

Na haar examen is zij aangenomen bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht om daar verder te studeren bij Erika Waardenburg. Wendy is als freelance musicus gespecialiseerd in het spelen in professionele harmonie-orkesten en fanfares in binnen- en buitenland. Daarnaast is zij de vaste harpiste van het kamerorkest Sinfonia Rotterdam. Zij verleent regelmatig haar medewerking aan koren en is te horen als soliste in verschillende concertseries. Binnen de kamermuziek is Wendy erg actief en maakt zij deel uit van een meerdere ensembles.

Voor meer informatie zie: www.wendyrijken.nl

Duo Omnia

Klarinet, orgel

In 2011 speelde Judith een aantal intermezzo’s op een concert bij een van de koren van organist en dirigent Henk Trommel. Er bleken zeer veel prachtige werken geschreven te zijn voor orgel en klarinet. Het was moeilijk kiezen wat we tijdens het concert zouden spelen. We besloten dan ook vrij snel om samen een volledig concert met klarinet en orgel te geven. En dit bleek te werken! De manier van klankvorming bij de klarinet en bij een orgel gaat op dezelfde manier: lucht wordt door een buis geblazen en er gaat een riet (tong) trillen. Daardoor passen de klankkleuren van orgel en klarinet zo goed bij elkaar.

Henk Trommel
Al vanaf zijn vroege jeugd toonde Henk Trommel zijn muzikale begaafdheid. Op achtjarige leeftijd kreeg hij orgelles en toen hij elf was begeleidde hij voor het eerst een kerkdienst. Hij studeerde orgel bij Piet van Egmond en vervolgde zijn studie aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam, die hij in 1981 cum laude afrondde. Ook studeerde hij koordirectie en kerkmuziek bij o.a. Klaas Bolt, Jan Boeke, Jan Pasveer en Simon C. Jansen. Henk is dirigent van twee oratoriumkoren. Hij is cantor – organist van de Kruiskerk in Amstelveen en treedt daarnaast regelmatig op als orgel-solist. Henk Trommel is muziekdocent aan twee middelbare scholen en leidt regelmatig themadagen en projecten voor zangers en koordirigenten.

Duo met Lieselotte van Tol

Klarinet, piano

Lieselotte en Judith hebben voor een eenmalige gelegenheid samen een concert gegeven. Maar dat beviel zo goed, dat ze vaker concerten geven. Het mooie van dit duo is dat ze naast het prachtige klassieke repertoire voor klarinet en piano, ook klezmermuziek spelen. De werken van Saint-Seans, Brahms en Schumann zijn parels uit het klassieke repertoire. Maar de melancholische en toch vrolijke noten uit de klezmermuziek geven een concert dan weer net een beetje extra.

Ze hebben inmiddels een groot repertoire aan klassieke en klezmerwerken opgebouwd en vinden het leuk om het publiek te verrassen en verbazen wat er allemaal mogelijk is met klarinet en piano.

Lieselotte van Tol
Lieselotte begon op 6-jarige leeftijd met pianolessen op het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In 2015 is zij gestart bij de Belgische pianist Stéphane De May in de bachelor aan het conservatorium van Rotterdam die zij in 2019 cum laude afrondde. Hierna heeft zij haar masterstudie aan het conservatorium van Rotterdam gevolgd.

Lieselotte won prijzen op het Prinses Christina Concours en Festival d’Anniviers in Zwitserland. Kamermuziek is een grote passie van haar; ze is pianiste van het Laurens Trio waarmee ze in 2021 in de finale van de Grote Kamermuziekprijs in De Doelen Rotterdam speelde. Daarnaast begeleidt ze met veel plezier verscheidene koren.

Voor meer informatie zie: www.lieselottevantol.nl

Neem contact op

Voor informatie, boekingen of vragen kunt u contact opnemen.