Over mij

Muziek bestaat uit je ervaringen, je gedachten, je wijsheid. Als je dat niet in je leven tot uitdrukking brengt, komt het ook niet uit je toeter.

– Charlie Parker

Judith Mos

Klarinettiste

Ik kreeg op 9-jarige leeftijd voor het eerst klarinetles. De klarinet sprak me aan omdat dit instrument er zo glimmend en heftig uitzag. Gelukkig beviel het instrument en de klank me ook goed!

Tijdens het gymnasium ging ik vervroegd naar het conservatorium en ben ik afgestudeerd bij Ab Vos en Sjef Douwes aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Daarna sloot ik de Master of Music af bij Lars Wouters van den Oudenweijer.

Na deze master wist ik dat ik me verder wilde specialiseren in kamermuziek. Ik volgde de master kamermuziek aan het conservatorium in Gent bij Eddy Vanoosthuyse.

Ik heb een heel aantal masterclasses gevolgd. Een paar hoogtepunten zijn de masterclasses bij Eric Hoeprich, Martin Fröst, Sharon Kam en Jonathan Cohler.

Tijdens concoursen heb ik diverse prijzen gewonnen. Een van de grote voordelen is dat je via deze weg meer mogelijkheden hebt om concerten te geven. Hierdoor heb ik een mooie reeks (inter)nationale concerten op mijn naam staan.

Ik speel in diverse kamermuziekensembles en was vele jaren de klarinettiste van de klezmerband Am’ Chayeh. Naast deze muzikale bezigheden studeerde ik theologie en ben ik afgestudeerd aan de pabo, maar muziek blijft mijn grootste passie.

Uren gespeeld

Aantal concerten

Locaties

Landen

Reviews

Wat mensen zeggen

“De liefde voor muziek en het plezier straalde er vanaf. Het was een genot om naar je te kijken en om naar je te luisteren!”

Coby Jore – concertganger

“Je maakt zulke mooie lijnen. Je vertelt echt een verhaal.”

Susanne Brussee – zangeres

“Het was een weergaloze avond, mede dankzij jullie gepassioneerde inzet voor de muziek, heerlijk, heerlijk!!! Het was een belangrijke avond voor me, en ik ben blij dat ik jullie gevonden heb. Het was allemaal zeer geslaagd.”

Frans Ellenbroek – concertorganisator

“Dag Judith, ik sprak je gistermiddag in Tilburg en heb een kaartje van je gekregen. Ik wilde graag nog een reactie geven op je website. Vond je spel mooi en je hele houding en mimiek boeiend, speels en vrolijk. Je vertelde het verhaal van de muziek echt en dat is leuk om te zien. Veel succes met al je activiteiten!”

Carin van Oekel – concertganger

“Ik heb je tijdens een concert gehoord en je meteen gevraagd ook bij ons in de serie te spelen. Het was opnieuw een prachtig concert. Met je ogen, lichaam en muziek samen laat je de muziek spreken. Ik heb ademloos naar je geluisterd en hoop dat je hier snel nog een keer wil spelen!”

Johan Vos – concertorganisator

“Ik zit hier met twee knopjes in mijn oor en geniet van je klarinetconcert – het is echt geweldig! Je hebt fantastisch mooi gespeeld en ook op de opname is goed te horen hoe je ook het orkest in je macht hebt, gaaf!!!”

Marion Bluthard – dirigente

Neem contact op

Voor informatie, boekingen of vragen kunt u gerust contact met mij opnemen.